Autor: Alyona Stadnik • 25. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa veebiarendaja ostis osa Mekaiast

Üle-Euroopaline veebiarendusettevõte Wunderkraut ostis osa Eesti ettevõttest Mekaia, mõlemad on spetsialiseerunud Drupal tarkvaraplatvormil veebide loomisele, kirjutab ärileht.ee.

"Tarkvaraarendusfirmasid on müüdud ja tagasi ostetud, aga vaid veebiarendusega tegelevat firmat pole välismaale kaubaks läinud," ütles Mekaia tegevjuht Merle Randlepp. "Oleme väga uhked, et Mekaia hakkab kuuluma suurimasse Drupali veebiplatvormile spetsialiseerunud üle-Euroopalisse ettevõttesse, mis võimaldab meil ligipääsu välismaistele projektidele ning annab võimaluse kaasata kohalikesse projektidesse mujalt eksperte."

Ettevõtte kirjutab oma Facebooki lehel, et usuvad et koostöö tulemusena saavad nad oma teenuse kvaliteedi tõsta uuele tasemele. "Meie arendusmeeskond hakkab osalema tipptasemel koolitustel ja projektides üle Euroopa, omandades nii väärtuslikke kogemusi," kirjutab üks omanikest Ardi Hundt. "Samuti saame võimaluse kiiresti kaasata lisaressursse teistest Wunderkrauti kontoritest Euroopa parimate Drupali ekspertide näol, rahvusvahelistele klientidele võime nüüdsest pakkuda ühtset teenust nii Eestis kui välismaal"

Ettevõtte enamusosalus jääb Eestisse. "Mekaia säilitab senise ärinime, millele lisaks võtame kasutusele kaubamärgi Wunderkraut Estonia," selgitas ettevõtte.  

Wunderkraut on Euroopa suurim Drupali sisuhaldusele spetsialiseerunud ettevõte, millel on 140 veebiarendajaga 9 kontorit.

Osalusi müüsid kõik Mekaia eestlasest osanikud, vaid üks asutajatest Meelis Vill lahkus täielikult omanikeringist põhjendas loobumist sooviga keskenduda uudsematele aladele kui veebiarendus.

Äriregstri andmetel on Mekaia omanikud: Ardi Hundt, Erkki Markus, Merle Randlepp, Rene Lasseron, Kait Todesk.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755