16. oktoober 2013
Jaga lugu:

Kehv käive, kuid üllatav kasum Intelilt

Intel tegi teisipäeval enda majandustulemusi teatades magushapu üllatuse. Ühelt poolt on nõrgukese käibe juures firma kasum kasvanud, kuid prognoos käesolevaks kvartaliks pole kindlasti investoritele meelt mööda.

Maailma suurim kiibitootja teenis kolmandas kvartalis puhaskasumina 2,95 miljardit dollarit ehk 58 senti aktsia kohta, vahendab MarketWatch. Aasta tagasi teenis firma 2,97 miljardit dollarit ehk samuti 58 senti aktsia kohta. Käibe püsis 13,5 miljardi dollari juures nullis.

Kuigi analüütikud prognoosisid samuti käibe püsimist 13,5 miljardi dollari peal, ootasid nad kasumi kahanemist 53 sendini aktsia kohta, selgub FactSeti andmetest.

Neljas kvartal ei pruugi osutuda väga roosiliseks, sest firma juhtkonna sõnul peaks käive olema 13,7 miljardit dollarit, kõikudes 500 miljonit siia-sinna. Analüütikud ootavad käibeks 14 miljardit dollarit. Brutomarginaal peaks juhtkonna sõnul kõikuma 61% ümber. Kolmandas kvartalis oli marginaal 62,4%.

"Prognoos on nõrk. Ma arvan, et Inteli aktsiat hoiavad praegu tagasi marginaalid," kommenteeris Bernstein Researchi analüütik Stacy Rasgon, kes soovitab oma klientidel Inteli aktsiaid müüa.

Intel prognoosib jätkuvalt väga nõrka, kui üldse, käibekasvu, kuigi neljandas kvartalis jõuab turule suurel hulgal uusi personaalarvuteid Microsofti uuendatud Windows 8.1 operatsioonisüsteemiga. Kuigi firma kasvatab enda andmekeskuse äri ning üritab üha rohkem oma tooteid saada nutitelefonidesse ja tahvelarvutitesse, siis endiselt teenitakse üle 60% enda käibest personaalarvutite kiipide müügist.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt