18. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google lõi kahtlejatel suu lukku

Maailma üks suurimaid tehnloogiafirmasid Google avalikustas kolmanda kvartali majandustulemused, mis lõid Wall Streeti prognoose ning panid firma aktsia tugevalt rallima.

Mountain Views Californias baseeruv Google teatas, et teenis kolmandas kvartalis puhaskasumina 2,97 miljardit dollarit ehk 8,75 dollarit aktsia kohta, vahendab MarketWatch. Aasta tagasi oli firma kasum 2,18 miljardit ehk 6,53 dollarit aktsia kohta.

Google'i käive kasvas aastaga üle 600 miljoni dollari, 11,92 miljardi dollarini. Korrigeeritud kasum aktsia kohta oli 10,74 dollarit. FactSeti küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 11,7 miljardi dollarilise käibe juures korrigeeritud kasumiks 10,36 dollarit aktsia kohta.

Firma sõnul kasvas tasuliste klikkide maht aastatagusega võrreldes 26%. Samas kahanes hind ühe kliki kohta eelmise aastaga võrreldes 8% ning teise kvartaliga võrreldes 4%.

Topeka Capitali analüütik Victor Anthony ütles, et Google'i tulemused on väga head ning tugevalt üle prognooside. Tema sõnul ootasid analüütikud keskmiselt 4% kliki hinna langust ning 20% kasvu tasuliste klikkide mahule.

Investoritele igatahes need numbrid meeldisid. Järelturul rallis Google'i aktsia 8%, tõustes peaaegu 960 dollarini ning kaugel pole enam see maagiline 1000 dollari piir. Sel aastal on Google'i väärtpaber kallinenud 25,6%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052