24. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene programmeerija võitis kohtus Goldman Sachsi

Süüdi mõistetud ja vangi saadetud Goldman Sachs Groupi venelasest programmeerija võitis uues kaasuses enda tööandjat ning pank peab hüvitama talle kohtukulud.

Sergei Alejnikov saab teise võimaluse tõestada kohtus, et ta ei varastanud Wall Streeti gigandilt salajast koodi, kirjutab MarketWatch. Föderaalkohus otsustas teisipäeval, et Goldman peab hüvitama Alejnikovile õiguskulud.

Venelane oli superstaarist programmeerija suurpangas mitu aastat ning oli üle minemas uuele töökohale pangast välja, kui väidetav vahejuhtum aset leidis. Föderaalkohus mõistis ta 2010. aastal süüdi kõrgsagedus kauplemiskoodi varastamises ning saadeti kaheksaks aastaks vangi.

Pärast aasta veetmist vangis lasi apellatsioonikohus Alejnikovi vabaks, kuna kuritegu ei käinud föderaalseaduste alla. Endine programmeerija kaebas Goldmani 2012. aastal kohtusse, et saada tagasi enda õiguskulud, mille ta oli sunnitud tegema, kui pank ta kohtusse kaebas.

Alejnikov on tunnistanud end mitte süüdi ning ootab enda istungi saabumist New Yorgi osariigi kohtus.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755