Autor: Indrek Kald • 30. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti äriinglid investeerinud 4,4 mln eurot

Eesti äriinglid on 42 alustavasse ettevõtesse investeerinud 4,4 miljonit eurot.

Eesti äriinglid alustasid aasta tagasi tagasihoidlikult: assotsiatsiooni juhi Signe Viimsalu sõnul mõtlesid asutajad, et kui aasta jooksul suudetakse teha 10-15 investeeringut miljoni euro mahus, on väga hästi.

"Äriingel peab olema hästi käed-küljes suhtumisega," kinnitas Viimsalu Saarte Häälele ja lisas,et idufirmale antud raha ei kasva, kui äriingel ise selleks midagi ei tee.

Oluline märksõna Eesti äriinglite tegevuse juures on tema kinnitusel ühine investeerimine: näiteks paneb kolm äriinglit koos raha ühte idufirmasse.

Praeguseks on assotsiatsiooni EstBAN kuuluvad äriinglid Viimsalu sõnul välja käinud vähemalt 4,4 miljonit eurot 42 ettevõttesse, kokku on äriingleid Eestis praegu 45.

Eesti äriinglite assotsiatsiooni kuuluvad teiste seas ettevõtjad Jaak Ennuste, Indrek Kasela, Andrei Korobeinik, Guido Kundla, Marek Kiisa, Indrek Neivelt, Allan Martinson, Priit Põldoja, Rain Rannu, Indrek Prants, Raivo Vare, Ivar Siimar, Eero Tohver.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755