Marta Jaakson • 5 november 2013

Kalm: tähelepanu maksude tasumise eest pole vaja

Riigile suurt maksutulu tooval ettevõtjal pole selle eest lisatunnustust vaja, usub EMT juht Valdo Kalm.

"Ma ei tunne otsest puudust, et peaksime mingit eraldi tähelepanu saama," vastas Kalm küsimusele, kas riik tema arvates väärtustab suuri maksumaksjaid piisavalt. Kalm arvas, et ettevõtjad on tunnustust saanud küll, ent tunnustamise taga on ettevõtjad ise.

Riik peaks tema hinnangul maksutulu suunama enam haridusse. "See töötab mitmeti, see on sotsiaalselt oluline ja majandusele oluline. Haridusse investeerimine tähendab hariduse kvaliteeti, õpetajate palkasid ja motivatsiooni. Koole on remonditud päris palju, ent tähtis on ka see, kuidas ülikoolides ja koolides on laborid sisustatud," arutles Kalm.

Ta rõhutas, et haridusse investeerimine tagab majanduse jätkusuutlikkuse ning vähendab samal ajal tööpuudust.

17. oktoobril teatas Indrek Kulla politsei majanduskuritegude talitusest, et 70-80% majanduskuritegudest jääb lahendita. Kalm märkis, et tegemist on väärtuste küsimusega. "Kui on küsimus, kas see on nüüd maksustatav või mitte, siis me pigem tasume need maksud," kommenteeris ta.

Äripäev järjestas 2012 aasta suurimad tulumaksumaksu maksnud ettevõtted. EMT maksis mullu riigile 6 273 000 eurot tulumaksu, olles suuruselt viies tulumaksu maksnud ettevõte.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821