Autor: Rivo Sarapik • 6. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Firmajuhid ostsid Askemblalt IT-ettevõtte välja

TD Balticu juhid ostsid Swedbanki rahastusega IT-kaupade hulgimüügiga tegeleva ettevõtte Rootsi erakapitalifondilt välja.

TD Baltic ASi tippjuhid Ervinas Leontjevas ja Henrikas Pragarauskas omandasid Rootsi erakapitalifondilt Askembla Growth Fund 96,6% ettevõtte aktsiatest, teatas ettevõte. Tehingu hinda poolte kokkuleppel ei avalikustata. Äripäeva hinnangul võis ettevõtte müügitehing toimuda 5 mln euroga.

Leontjevase sõnul on ettevõtte eesmärgiks jätkuv areng ning turuliidri positsiooni kindlustamine. „Oleme seadnud endile ambitsioonikad eesmärgid ning püüdleme nende poole järgmise 2-3 aasta jooksul“, ütles TD Balticu juhatuse esimees.

TD Baltic AS tähistab järgmisel aastal 20. sünnipäeva ja on üks suuremaid ja vanemaid IT kaupade hulgimüüjaid Balti riikides. Ettevõte turustab Eestis, Lätis ja Leedus enam kui viiekümne tootja IT tooteid, sealhulgas sellistelt ettevõtetelt nagu HP, IBM, Dell, Cisco, Philips, Samsung, Microsoft, Xerox jne. Lisaks pakub ettevõte müügituge, logistika- ja muid teenuseid.

Ettevõtte müügitulu oli 2012. aastal 48 miljonit eurot ja ärikasum 390 tuhat eurot. Käive kasvas aastaga viiendiku võrra, kasum püsis samal tasemel. Ettevõtte juht Ervinas Leontjevas selgitab firma aasta-aruandes, et kasumlikkust mõjutas krediidikindlustuse kallinemine. TD Baltic andis mullu tööd 41 inimesele. Äripäeva arvutite, arvuti- ja kontoritehnika müüjate TOPis oli ettevõte sel aastal 14. kohal.

Askembla Growth Fund alustas varakevadel plaanipärast tegevust eesmärgiga müüa oma osalused erinevates Balti riikides tegutsevates ettevõtetes. Lisaks TD Baltic ASile müüs fond käesoleval aastal oma osalused Baltikumi suurimate ehitusmaterjalide jaemüüjate hulka kuuluvas Bauhofis ja Eesti suurimas spordiklubide ketis MyFitness.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052