7. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitteri asutaja plaanib juba järgmise firma börsile tuua

Twitteri kaasasutaja ning tehnoloogiaettevõtja Jack Dorsey plaanib hakkama saada kahe tähtsa börsidebüüdiga ühe aasta sees, tuues turule kaardimaksete firma Square, kirjutab Wall Street Journal.

Square on veel kaardimaksete idufirma, mille seadmed lubavad kaupmehel teostada kaardimakseid Apple'i ja Androidi mobiilseadmetel.

WSJ allika andmeil on firma pidanud läbirääkimisi võimaliku aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) suhtes Goldman Sachs Groupiga ning Morgan Stanleyga. Hetkel pole isiku sõnul veel ühtegi panka palgatud.

Firma debüüt börsil tuleks Twitteri IPO kandadel, kes peaks täna enda aktsiad New Yorgi börsil noteerima. Jack Dorsey on mõlema San Francisco firma kaasasutaja ning on Twitteri nõukogu esimees.

Kõigi seotud osapoolte pressiesindajad keeldusid WSJ-le kommentaare andmast.

Firma käekäiguga kursis olevate inimeste sõnul on Square kasvamas sama kiiresti kui vanem vend Twitter. Firma käive peaks tuleval aastal ületama 1 miljardi dollari piiri ning kokku prognoositakse tehinguid Square seadmetega 30 miljardi dollari väärtuses.

Nende isikute sõnul küündib Square'i käive sel aastal juba 550 miljardi dollarini ning tehingute kogukäive peaks olema 20 miljardi dollari ümber. Umbes 70-80% Square'i käibest läheb tagasi kaardisüsteemifirmadele, mis teeb firma netokäibeks umbes 110-165 miljonit dollarit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052