Autor: Rainer Saad • 19. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida arvab USA keskpanga juht bitcoinist?

Maailma mõjuvõimsaima keskpanga juht Ben Bernanke avaldas eile kirja, milles ütles, et kugi virtuaalrahad peidavad endas rahapesu ohte, kujutab bitcoin endas ka finantsinnovatsiooni. Bitcoini hind kerkis Bernanke kommentaaride peale 200 dollarit 775 dollarini.

„Virtuaalrahad võivad kujutada endas pikaajalist perspektiivi, eriti kui need aitavad kaasa kiirema, turvalisema ja efektiivsema maksesüsteemi loomisele,“ ütles eile Föderaalreservi juht Ben Bernanke Senatikomitee Kodukaitse osakonnale (Homeland Security) saadetud kirjas. „Kuigi Föderaalreserv jälgib virtuaalrahade ja teiste maksesüsteemide innovatsiooni, pole keskpangal võimu otseselt kontrollida või reguleerida neid innovatsioone.“

Ühe bitcoini hind oli eelmise aasta lõpus 13,50 dollarit. Maailma suurimal bitcoini börsil Mt.Gox puudutas bitcoini hind täna ka 900 dollari ära.

Eilsel Senatiistungil ütles USA rahandusministeeriumi finantskuritegude järelevalve juht Jennifer Shasky Calvery, et jätkab tööd vältimaks virtuaalrahade kasutamist kurjategijate poolt. „Kuid on väga tähtis, et me tunnistaks selle olulist osa meie majandusele,“ ütles Calvery virtuaalrahade kohta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755