Autor: Rainer Saad • 6. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bank of America: Bitcoini turuväärtusel on tõusuruumi

Bank of America (BofA) astus eile suure sammu, kuna oli esimene Wall Streeti pank, mis oma hinnangu bitcoini kohta välja ütles. Kuigi Hiina keskpank keelas enda riigi pankadel bitcoini kasutamise, usub BofA, et virtuaalraha turuväärtus võib tõusta veel mitu miljardit dollarit.

David Woo, Bank of America valuutade ja intresside üksuse juht ütles CNBC-le, et bitcoinil on „selge potentsiaal kasvuks“ ning sellest võib saada olulise tähtsusega maksevahend. Digivaluuta turuväärtus võib Woo sõnul tõusta 15 miljardi dollarini. Praegu on bitcoini turuväärtus 12 miljardit dollarit.

„Me pole kunagi varem midagi sellist näinud,“ ütles Woo bitcoini kasvu kohta. „Seda asja tuleb vaadata väljaspool raame, et saada mingisugust õiget arusaama selle väärtusest.“

Woo hindab bitcoini väärtuseks 1300 dollarit, mis on üle 200 dollari rohkem täna hommikusest bitcoini hinnast 1070 dollarit.

Eile langes bitcoini hind 200 dollarit 870 dollarini, kuna Hiina keskpank keelas oma pankadel bitcoini kasutamise. See pani mõned investorid bitcoine müüma. Kuid bitcoini hind taastus ning sellele aitasid kaasa ka Woo kommentaarid virtuaalraha kohta.

Bitcoini hind on mitme eksperdi sõnul mull. Näiteks usub seda Marc Faber ning sel nädalal ütles sama ka USA keskpanga endine juht Alan Greenspan.

Bitcoin on 2008. aastal loodud e-raha. Erinevalt keskpankade emiteeritud tavavaluutadest, ei ole bitcoin tsentraliseeritult loodav raha. Digiraha emiteerib keerukas algoritm, mis tähendab, et enne bitcoini loomist tuleb lahendada keeruline kompleks matemaatilisi probleeme.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755