11. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HP juht: Lauaarvutid ei ole surnud

Intervjuus CNBC-le ütles Hewlett-Packardi tegevjuht Meg Whitman, et lauaarvutid ei ole veel surnud ning firma jätkab innovatsiooniga ja tuleb tagasi veelgi tugevamana.

Barcelonas toimuval konverentsil ütles Whitman, et ettevõte töötab praegu uute seadmete kallal, millest üks on süle- ja tahvelarvuti hübriid.

"Ma usun, et me oleme tekitamas kindlustunnet selle üle, kuhu me ettevõtet viimas oleme," sõnas Whitman. "Me kasutame ära HP sügavust ja teadmisi. Me peame iga päev endast parima andma, et mille alla jääda traditsioonilistele konkurentidele ja uutele, kes tahavad meie maailma segi paisata."

HP on pidanud ja peab võitlema tahvelarvutite ja nutitelefonide tootjatega, mille tulemusel omajagu asjatundjaid on kaotanud usu nii firmasse kui lauaarvutitesse. Samal ajal on Meg Whitman viimas läbi enda viisaastaku ümberpööramise plaani, mille teine aasta on kohe läbi saamas.

Pärast kohutavat kaht aastat on New Yorgi börsil HPQ sümbolit kandev aktsia aga rallinud 90% selle aasta algusest lootuses, et firma on uue lehekülje keeranud. Täna on HP aktsia 0,1% miinuses, makstes 27 dollarit.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052