18. detsember 2013
Jaga lugu:

Kõnekeskus eksitas tarbijaid

Tarbijakaitseamet tegi tänavu novembris märgukirja Kõnekeskuse AS-ile, kes pakub infotelefoniteenust numbril 1182 ja kes andis tarbijatele sellel numbril helistamise hinna kohta eksitavat teavet.

Nimelt teavitas Kõnekeskus numbril 1182 tarbijaid mitte teenuse minuti- või kõnehinnast, vaid hoopis sekundihinnast, andes teada, et Tele2 klientidele maksab teenus kuus senti ja teiste mobiilsideoperaatorite klientidele kolm senti sekund. Eestis kehtiva tava ja praktika kohaselt tuleb kõneteenuse hind tarbijale esitada selgelt ja üheselt arusaadavana minuti- ja/või kõnehinnana.

Tarbijakaitseameti hinnangul võib selline teavitus olla tarbijaid eksitav, kuna sekund on sedavõrd lühike ajavahemik, mille põhjal on tarbijatel keeruline välja arvutada teenuse võimalikku lõpphinda.

Ameti märgukirja alusel muutis Kõnekeskus novembri lõpus infotelefoni teavitusteksti. Nüüdsest teavitab ettevõte tarbijaid numbrile 1182 helistamisel, et Tele2 klientidele maksab kõneminut kolm eurot ja 60 senti, kõne suunamisel jätkub sama tariif ning sõnumi tasu on 99 senti. Ülejäänud operaatorite klientidele maksab kõneminut üks euro ja 80 senti ning kõne suunamine või sõnum 99 senti. Ettevõte märgib teavituses ka, et tasuarvestus on sekundipõhine ning et lisainfot leiab firma kodulehelt. 

Tarbijakaitseamet tuletab tarbijatele meelde, et alati enne teenuse lühinumbrile helistamist tuleks tutvuda oma sideoperaatori kehtestatud lühinumbritele helistamise hinnakirjaga.

Tarbijad peaksid teadma ka seda, et sideoperaatori kehtestatud tariif rakendub ka ooteajal. Kui on selge, et teenuse lühinumbril mõistliku aja jooksul ei vastata, tasuks proovida mõne aja pärast uuesti ja mitte jääda pikaks ajaks ooterežiimile.

Kui lisaks sideoperaatori võetavale tasule on teenusepakkuja kehtestanud lühinumbrile eritariifi, siis tuleb helistajat sellest kindlasti teavitada kõne alguses. Lisaks tuleb anda teavet selle kohta, et eritariif ja operaatoritasu rakenduvad kohe pärast teavituse lõppu ehk ka ooteajal.

Autor: Kristi Malmberg, aripaev .ee

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee