Autor: Rainer Saad • 20. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEC: Microsofti endine tippjuht kauples siseinfoga

Microsofti endist tippjuhti Brian Jorgensoni ja tema sõpra süüdistab USA väärtpaberi- ja börsikomitee (SEC) siseinfoga kauplemises ja ebaseadusliku tulu teenimises.

SEC väitel teadis Jorgenson siseinfot ning andis selle edasi oma sõbrale Sean Stokkele, kes siis info põhjal aktsiatehinguid tegi. Hinnanguliselt teenisid Jorgenson ja Stokke 18 kuu jooksul 393 000 dollarit kasumit, kirjutas BBC.

Esimene kauplemistehing siseinfo põhjal toimus mullu aprillis, kui Microsoft teatas, et ostab 300 miljoni dollariga e-raamatute ja digimeedia äri Barnes & Noble. Regulaatori väitel ostis Stokke enne uudise avalikuks tulemist Barnes & Noble'i ostuoptsioone, teenides tehingust 185 000 dollarit ebaseaduslikku tulu.

Tänavu juulis teenisid mehed 195 000 dollarit kasumit Microsofti nõrkade majandustulemuste pealt. "Nad teadsid, et Microsofti tulemused saavad olema analüütikute ootustest nõrgemad ning ostsid Microsofti optsioone," kinnitas SEC.

Lisaks kaubeldi ka selle aasta oktoobris Microsofti kvartalitulemusega ning sealt teeniti 13 000 dollarit kasumit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474