Autor: Indrek Kald • 19. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötajate registri peab looma maksuamet

Täna valitsuses arutatava eelnõuga luuakse maksu- ja tolliameti register, kus registreeritakse kõikide tööd tegevate füüsiliste isikute töötamine.

Maksukorralduse seaduse muutmise eelnõud tutvustab tänasel valitsuse kabinetinõupidamisel rahandusminister Jürgen Ligi.

Kui kehtiva regulatsiooni järgi peab tööandja esitama andmed töötaja kohta haigekassale, siis eelnõu kohaselt tuleb samad andmed esitada maksu- ja tolliametile, kes edastab need ka haigekassale.

Oluline erinevus võrreldes kehtiva korraga on andmete esitamise tähtajas – kui praegu tuleb andmed esitada seitsme kalendripäeva jooksul, siis tulevikus tuleb need esitada hiljemalt tööd tegeva isiku tööle asumise hetkeks.

Võimalik on ka lihtsustatud korras registreerimine telefoni teel või SMSiga, millega kaasneb kohustus andmeid seitsme kalendripäeva jooksul veebikeskkonnas täiendada.

Võrreldes kehtiva korraga on erinevus ka selles, kelle kohta andmeid esitatakse. Täna esitatakse haigekassale andmeid ainult nende tööd tegevate isikute kohta, kellel tekib ravikindlustus. Nt isikud, kes töötavad üle ühekuulise või määramata ajaks sõlmitud töölepingu alusel. Töötamise registrisse esitatakse aga kõikide tööd tegevate isikute andmed.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474