Autor: Rainer Saad • 8. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päev börsil: Nintendo aktsia rallis 11%

Nintendo aktsia rallis täna 11%, kuna Hiina tühistas 14 aastat kestnud piirangu välismaistele mängukonsoolidele. Lisaks Nintendole avab see Hiinas ukse ka sellistele suurtele konsoolitootjatele nagu Sony ja Microsoft.

Hiina keelas välismaa konsoolide müügi 2000. aastal, viidates mängudes kujutatavale vägivallale, mis võib mõjutada noorte inimeste vaimset tervist. Vaatamata keelule on välismaiseid konsoole juba aastaid müüdud Hiinas mustal turul.

Sellest uudisest lõikas suurt kasu Nintendo, mille aktsia rallis Tokyo börsil 11%. Sony aktsia tõusis 1,4%.

Jaapani börs Nikkei tõusis ligi 2% ning üle 16 000 punkti taseme. Dollar tõusis 105 jeenini, mis on nädala kõrgeim tase.

Täna kell 12 avaldatakse eurotsooni novembri töötuse määr ja jaemüük.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755