9. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina kaotas ära mängukonsoolide keelu

2000. aastal rakendatud keeld mängukonsoolidele kaitsmaks riigi noori "korruptiivse mõju" eest on kadunud, kuigi uued regulatsioonid on alles tulemas.

Hiina ametivõimud kaotasid ajutiselt ära keelu konsoolidele ning lubavad neid nüüdsest kokku panna Shanghai vabakaubandustsoonis, vahendab Bloomberg. See avab suure ukse riistvaratootjatele nagu Nintendo, Microsoft ja Sony, kes võivad saada ligipääsu 10 miljardi dollarilisele turule, kus praegu domineerivad vaid veebi- ja arvutimängud.

Hiina otsustas sammu teoks teha, kuna mängud on levinud konsoolidelt nutiseadmetesse ja interneti, mistõttu konsoolide piiramine ei takista otseselt inimestel mänge mängimast.

"Viis, kuidas nad kaotasid ära piirangu, annab neile kontrolli lubada riiki sisse globaalseid liidreid, kes hakkavad koostööd tegema kodumaiste ettevõtetega," kommenteeris turu-uuringufirma Marbridge Consultingu tegevdirektor Mark Natkin. Tema sõnul tasub firmadel oodata uute regulatsioonide väljatulekut, mis võib aega võtta kuni pool aastat, ning alles seejärel alustada tootmist.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755