Autor: Rainer Saad • 22. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia võib maksta hiigeldividendi

Nokial on lõpule jõudmas 5,46 miljardi euro suurune tehing, millega müüakse Microsoftile mobiiliüksus. Pangad prognoosivad investoritele tehingust hiigeldividendi.

Deutsche Bank AG prognoosib, et Soome ettevõte võib investoritele tagastada kuni 3 miljardit eurot. Nordea Bank AB prognoosib aga 3,7 miljardi euro suurust dividendi. Deutsche arvates võib Nokia dividendist teatada juba homsel kvartalitulemuste avaldamisel. Nordea sõnul teatab Nokia hiigeldividendist teises kvartalis. Nokia ise pole veel dividendist teatanud, kirjutas Bloomberg.

Analüütikud prognoosivad, et Nokia kaotas eelmisel aastal 465 miljonit eurot. Deutsche Banki analüütik Kai Korschelti sõnul taastab Nokia enda aastadividendi 20 senti aktsia kohta ning see läheb ettevõttele maksma 750 miljonit eurot. Nokia peatas enda iga-aastase dividendi eelmisel aastal.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755