Autor: Marek Mühlberg • 4. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft nimetas Satya Nadella tegevjuhiks

Microsofti ligi pool aastat väldanud tegevjuhi otsingud on lõppenud. Ettevõte nimetas senise pilve- ja äriharu juhi Satya Nadella ettevõtte uueks tegevjuhiks.

46-aastane Nadella asub ametisse kohe, mis võimaldab lahkuval tegevjuhil Steve Ballmeril varakult taanduda. Nadella on Microsoftis töötanud enam kui 20 aastat ja tema valikut tegevjuhi kohale peetakse loomulikuks ja turvaliseks.

Nadella liitus Microsoftiga 1992. aastal ning on omanud juhirolle pilveteenuste, serveriäri, otsinguäri ja ärirakenduste osas. Serveriäri juhtimist üle võttes tõstis Nadella 2011. aastal käibe 16,6 miljardi dollari pealt 20,3 miljardi dollari peale.

Enne Microsofti töötas Nadella Sun Microsystemsis. Ta on sündinud Indias ja lõpetanud sealse Mangalore ülikooli elektriinseneri õppekaval. Ühendriikidesse kolimise järel õppis ta arvutiteadust Wisconsini ülikoolis.

Nadella ametisse nimetamise üle spekuleeriti ka nädal tagasi, kuid Microsoft ei andnud spekulatsioonidega seoses ametlikku kommentaari.

Vaata ka Satya Nadella esimest intervjuud Microsofti tegevjuhina.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755