Autor: Rainer Saad • 17. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Telekom tahab Ida-Euroopas revolutsiooni teha

Deutsche Telekom AG plaanib aastaks 2018 saada Kesk- ja Ida-Euroopa turu liidriks. Ettevõte on selle nimel teinud juba mitmeid suuri ülevõtmisi.

"Igas riigis saab olema suur revolutsioon," ütles Deutsche Telekomi Euroopa (väljaspool Saksamaad) tegevuse juht Claudia Nemat Bloombergile. Telekomifirma on ostnud varasid väljaspool Saksamaad ning panustab teenuste nõudluse kasvule alates Läänemerest kuni Kreetani.

Sel nädalal nõustus Deutsche Telekom 800 miljoni euroga ostma välja enda Tšehhi üksuse vähemusosaluse. Lisaks tegi kontsern eelmisel kuul pakkumise omandamaks veel 10% Kreeka telekomifirmast Telecommunications Organization SA. Deutsche Telekom lisab uusi maapealseid liine ka Tšehhisse ja Poolasse.

Eelmise aasta üheksa kuuga langes Deutsche Telekomi Euroopa käive 5,8 protsenti.

2012. aasta detsembris oli Deutsche Telekomi üksused Kreekas, Ungaris, Horvaatias ja Makedoonias oma turu liidrid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052