Autor: Raivo Sormunen • 19. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Infogr.am tegi Läti idufirmade ajaloo suurima rahakaasamise

Infograafikuid loov Infogr.am kaasas investoreilt 1,8 miljonit dollarit (1,34 miljonit eurot), mis peaks tehnoloogiasaidi techcrunch.com andmeil olema Läti suurim idufirma rahakaasamine.

Raha investeeris ettevõtmisse Saksa riskikapitalifirma Point Nine Capital koos Connect Ventures ja HackFwd-ga. Raha kasutatakse USAsse uue müügi- ja turundusvõrku loomiseks.

Infogr.am aitab kasutajail väga lihtsalt luua infograafikuid, mida võib hiljem oma kodulehel kuvada või veebis jagada. Graafikud on saanud äärmiselt populaarseks isegi suurtes meediatoimetustes nagu näiteks The Wall Street Journal, The Washington Post, Al Jazeera ja isegi otsinguportaalis Yahoo!

Infogr.am teenust on kasutanud umbes miljon kasutajat, kes on loonud kokku üle 1,7 miljoni infograafiku.

Lisaks tasulisele versioonile idufirmal on olemas ka tasuta infograafikute tegemise keskkond.

Infogr.am loodi kaks aastat tagasi tarkvarainseneride Uldis Leiterts, Raimonds Kaze ja Alise Semjonova poolt.

Leiterts ütles kommentaariks arcticstartup.com saidile, et Läti on suurepärane koht. "Siin on palju tehnoloogia- ja disainitalente. Ma võin kihla vedada, et kuskil Riia garaažis või korteris luuakse praegu järjekordset uskumatult edukat firmat. Ma tahan ettevõtjatelt näha rohkem julgust rohkem luua ja turgu ümber defineerida. Mitte lihtsalt jäljendada," märkis ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755