Autor: Marek Mühlberg • 3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirmadele tutvustatakse ärivõimalusi Suurbritannias

Suurbritannia saatkond ja UK Trade & Investment toovad homme, 4. märtsil, Eestisse ürituse “GREAT Entrepreneurs Roadshow”, mille eesmärk on tutvustada Eesti start-up ettevõtjatele ja ettevõtlikele tudengitele Suurbritanniaga seotud ärivõimalusi.

Aitamaks alustavatel start-up ettevõtetel saavutada edu maailmaturul, tutvustab Suurbritannia saatkonna juurde kuuluv UK Trade & Investment programmi “The Global Entrepreneur Programme” (GEP). E-tervise, tarkvaraarenduse, nanotehnoloogia, küberkaitse, tervishoiu, digitaalmeedia ja taastuvenergia vallas on programmist välja kasvanud ligi 350 ülemaailmset edulugu. Kokku on start-uppide kasuks liigutatud üle 1,2 miljardi euro investeeringuid ja loodud üle 2000 töökoha. Eestlastega tuleb oma kogemusi GEP programmist jagama Ingrid Williams.

 IT- ja tehnoloogiaettevõtja Andrew Hamphries tutvustab Suurbritanniat kui keskkonda arengustaadiumis ettevõtetele. Samuti räägitakse Roadshow’l Sirius programmist, mis pakub tudengitele ja alustavatele ettevõtjatele soodsat võimalust asutada äri UK-s. Sirius programmi eeliseks on asjaolu, et kogu teenitud tulu jääb ettevõttele. Programmi vastuvõetud ettevõtjad saavad 12-kuulise start-up toetuse, kuhu kuulub liikmete rahastamine, abi viisa ja muude dokumentide menetlustoimingutega, koht äriinkubaatoris, mentorlus ning logistiline ja tehniline abi elu sisse seadmisel Suurbritannias.Lisaks ettekannetele toimuvad “GREAT Entrepreneurs Roadshow’l” Suurbritannia ettevõtjate poolt läbiviidavad mentorlus-sessioonid ja paneeldiskussioonid. Üritust modereerib Louis Zezeran Comedy Estoniast. Ürituse avab Suurbritannia suursaadik Eestis, HMA Christopher Holtby.

Üritus toimub Tallinnas Hobuveskis, peale seda liigub Roadshow edasi Lätti ja Leetu. Täpsema ajakava saab alla laadida siit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755