Autor: Rivo Sarapik • 3. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kiirelt kasvav IT-firma kavatseb konkurente üles osta

Arvutite- ja IT-seadmete müügiga tegelev Atea kasvatas mullu käivet ligi 80% võrra ja plaanib kasvu jätkamiseks konkurente üles osta.

Atea Eesti tegevjuht Ruslan Štšerbjuk selgitas ettevõtte teates, et Atea eesmärk on kasvatada turuosa 20 protsendini. Ühelt poolt saavutatakse turuosa kasv konkureerivate ettevõtete liitmisega ning seeläbi parema teenuse pakkumisega. Teisalt aga uute teenuste turuletoomisega.

Atea teenis eelmisel aastal 16,1 mln eurot käivet ehk 78% enam aasta varasemast. Ettevõte plaanib tänavu teenida lisaks kuni 15% käivet, teatas ettevõte.

Kõige suurema kasvuga segmendiks 2013. aastal oli arvutitöökohalahenduste- ja teenuste müük. Arvutite ja IT süsteemide müügi, paigalduse ning hoolduse käive oli 2013. aastal 15,6 miljonit eurot ehk enam kui kaks korda rohkem kui 2012. aastal. 

Ettevõte annab Eestis tööd 62le, üleilmselt 6500 inimesele.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755