Autor: Rainer Saad • 5. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook ostab droonitootja

Tehinguga kursis olevad inimesed ütlesid eile CNBC-le, et maailma suurim suhtlusvõrgustik Facebook ostab 60 miljoni dollariga droonitootja Titan Aerospace.

Päikeseenergia jõul liikuvad droonid võivad ilma maandumiseta püsida õhus kuni viis aastat. Droonitootja ostmise eesmärk on osa Facebooki ambitsioonist võimaldada tervele maailmale interneti juurdepääs.

Eelmise aasta suvel avalikustas Facebooki juht Mark Zuckerberg projekti internet.org, kuhu on kaasatud mitmed tehnoloogiafirmad ning mille eesmärk on võimaldada internetti kogu maailmale. Päikeseenergia jõul liikuvad droonid võimaldavad Facebookil pakkuda interneti erinevates maailma piirkondades. Drooniprojekt saab alguse Aafrikas. 

Titan Aerospace pole börsifirma. Ettevõtte peakorter asub New Mexicos.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755