Autor: Raigo Neudorf • 5. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google arendab tööstusroboteid

Internetigigant Google on vähem kui aasta jooksul omandanud osaluse kaheksas ettevõttes, mille tegevusalaks on tööstusrobotite arendamine, vahendab Engineering.com.

Google’i ostud viitavad sellele, et ettevõte soovib kaasa lüüa tööstusrobootika valdkonna arendamises.

Mullu detsembris kirjutas New York Times, et Google on viimase poole aasta jooksul endale ilma suurema kärata soetanud seitse robootikaettevõtet. Õige pea järgnes sellele uudisele teade ka kaheksandast sarnasest tehingust. Google’i poolt juhtis ettevõtete ülevõtmist Andy Rubin, kes on ettevõttes vedanud Android platvormi arendamist.Kui hinnata tehinguid ostetud ettevõtete profiili järgi, siis tundub, et Google’i eesmärgiks on arendada välja platvorm, mis võimaldab olulisel määral parandada tööstusrobotite võimekust. See, et tehingud toimusid Andy Rubini juhtimisel, viitab aga sellele, et Google’i jaoks on tegu olulise valdkonnaga.

Loe lugu edasi Tööstusuudiste teemaveebist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755