Autor: Raido Neemre • 7. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoini looja elab Californias erakuelu

Intellektuaal, kes on virtuaalraha taga, on elus, terve ja elab eraklikku elu Californias, selgub Newsweeki teadaandest.

Vastupidiselt meedia teadetele, mille kohaselt Nakamoto oli 20-aastase imelapse pseudonüüm, on tegelikult tegemist 64-aastase budismi preestri pojaga, kes ei ole oma sünninime kasutanud peaaegu 40 aastat, vahendab Newsweek.

Jaapanlast kirjeldatakse perekonna ja tuttavate poolt kui tujukat ja saladuslikku meest, kes on karjääri teinud korporatsioonides ja sõjaväes.

Bitcoini looja vend, Arthur Nakamoto, sõnas Newsweekile, et arendaja näol on tegemist suurepärase inimesega, kes töötas “salastatud asjadega”.

Ajakiri pani kokku mitmeid vihjeid, mis juhatasid Nakamotoni, kes elab tagasihoidlikku elu Temple Citys, Los Angeleses. Kuulujuttude kohaselt omab ta 4% virtuaalrahast, mis on väärt sadu miljoneid dollareid paberrahas.

Virtuaalraha on entusiastide hulgas, kes on paberraha suhtes skeptilised, muutunud äärmiselt populaarseks. Bitcoin on muutunud järjest vastuolulisemaks, seda eriti peale Mt.Goxi panktrotti ja suurenevale murele selle üle, et see on muutumas haavatavamaks varguste, pettuste ja ebasesdusliku kasutamise suhtes.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052