Autor: Juhan Lang • 28. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsuste häkkerid kimbutavad ajakirjanikke

Veerandsajast maailma juhtivast uudisteorganisatsioonist on Google'i turvainseneride teatel enamus olnud suure tõenäosusega riigi toetatud häkkimiste ohvriks.

Kui paljud internetikasutajad seisavad silmitsi isiklikku infot näppavate e-kirjadega, siis ajakirjanikud olid taoliste sihtmärkide seas tohutult üleesindatud, tõdes Google'i turvatarkvara insener Shane Huntley Reutersile antud kommentaaris.

Huntley sõnul olid häkkerid kas valitsuse teenistuses või nende poolt toetatud ja ründed spetsiaalselt ajakirjanike vastu suunatud. Google avalikustas kogutud andmed Singapuris peetud Black Hati häkkerite konverentsil.

„Sõltumata regioonist näeme riigi poolt spondeeritud ja suunatud tegevust nii ajakirjanike kui ajakirjandusorganisatsioonide vastu,“ rääkis Huntley.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755