Autor: Romet Kreek • 4. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Zuckerbergi baaspalk on 1 dollar aastas

Facebooki juhatuse esimees Mark Zuckerberg otsustas hakata aastas ühe dollari meheks, kirjutas Bloomberg.

Facebooki juhatuse esimees, kes on maailmas rikkuselt 22. kohal, sai 2013. aastal baaspalka ühe dollari aastas. Veel tunamullu sai ta 503 205 dollarit baaspalka aastas.

Zuckerberg järgib Silicon Valley tehnoloogiasuurärimeeste tava, kes on kah tõmmanud oma aastapalga rikkaks saamise järel ühele dollarile. Seda aitas populariseerida nüüdeseks manalamees Steve Jobs, Apple kaasasutaja. Sama on teinud ka Google'i asutajad Larry Page ja Sergey Brin.

Zuckerberg, kelle varandus on 27 miljardi dollari kandis, omab Facebooki aktsiaid, mis annavad talle 61,6% hääleõiguse ettevõttes. 29aastane superrikas on suurendamas filantroopiaalast tegevust.

Zuckerbergi mullune koguteenistus oli 653 165 dollarit, langedes 2012. aasta 1,99 miljonilt dollarilt. Lisaks ühedollarilisele baaspalgale tasub ettevõte tema sõidukite, kütuse, töötajate ja toitlustamise eest eralennukites ning turvameetmete eest.

Mullu teenis ta ka 3,3 miljardit dollarit, realiseerides aktsiaoptsioone.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755