Autor: Juhan Lang • 21. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Playstation 4 müük jõudis seitsme miljonini

Viis kuud pärast turuletulekut on Sony PlayStation 4 (PS4) üleilmselt müünud enam kui seitse miljonit mängukonsooli, edestades sellega tugevalt Microsofti konkurenti Xbox One, mida on müüdud 4,2 miljonit.

Ajal, mil nutitelefonid ja tahvelarvutid pakuvad mängimiseks oluliselt odavamat võimalust, on nõudlus PS4 järele endiselt kõrge, kirjutab Bloomberg.

Sony on lubanud kärpida meelelahutusosakonna kulusid 250 miljoni dollari jagu ja teatas eile, et müüb oma osaluse mängutootjas Square Enix. Kõike seda põhjusel, et ettevõtte juht Kazuo Hirai otsib uusi hitt-tooteid, millega tabada klientide üleminekut mobiilidele. Samuti on langenud nõudlus televiisorite ja kaamerate järele.

Tokyo investeerimisfirma Allianz Global Investors Japan investeeringute juht Kazuyuki Terao ütles, et  konsoolide müük on Sony jaoks väga positiivne märk, olgugi ülejäänud elektroonikaäril ei lähe hästi.

Sony aktsiahind on tänavu tõusnud 9,5 protsenti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755