Jaga lugu:

ITL-i auliikmeks nimetati Ülo Jaaksoo

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit otsustas tänasel üldkoosolekul anda liidu auliikme tiitli  AS Cybernetica nõukogu esimehele Ülo Jaaksoole.

„Ülo Jaaksoo roll Eesti IT ettevõtluse ja IT keskkonna edendamisel Cybernetica AS juhatuse esimehena on märkimisväärne,“ hindas Jaaksoo panust IKT sektori arengusse ITL-i tegevjuht Jüri Jõema.

BCS koolituse juht Ants Sild lisas, et teaduse ja ettevõtluse ühendajana on Jaaksoo Eestis unikaalne. „See, et üks akadeemik hakkab juhtima äriettevõtet ning teeb seda edukalt, on ikka väga ebatavaline,“  rõhutas Sild Jaaksoo erilisust.

ITL president Anneli Heinsoo lisas: „Meil on suur au tunnustada nii väärtusliku kogemust ja panust IKT valdkonda. Loodame, et Ülol, kes äsja tähistas 75. sünnipäeva, jagub Cybernetica AS Nõukogu esimehena ja ITLi aktiivse liikmena jätkuvalt indu ja tegutsemistahet.“

Ülo Jaaksoo (sündinud 16. aprillil 1939) on Eesti informaatikateadlane. Alates 1961. aasta sügisest on Ülo Jaaksoo töötanud Eesti Teaduste Akadeemia Küberneetika Instituudis nooremteaduri, vanemteaduri, Arvutustehnika Erikonstrueerimisbüroo juhtimissüsteemide osakonna juhataja, instituudi teadusdirektori ning aastatel 1989–1997 direktori ametikohtadel. Aastast 1997 oli ܬ¬lo Jaaksoo Cybernetica Aktsiaseltsi juhatuse esimees ning alates 2013. aastast kuulub ta ettevõtte nõukokku.

Aastaid õpetas Ülo Jaaksoo Tallinna Tehnikaülikoolis juhtimisteooriat. 1985. aastal anti talle professori kutse. Eesti Teaduste Akadeemia liikmeks valiti ta 1989. aastal informaatika alal.

Ülo Jaaksoo on olnud tegev ka mitmetel teadusorganisatsioonilistel ja administratiivsetel ametikohtadel. Aastatel 1993–1995 oli ta Eesti TA asepresident ning Eesti Teadusfondi nõukogu liige, 1993–2000 Eesti Teadus- ja Arendusnõukogu liige. Praegu kuulub ta Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi juures asuva innovatsioonipoliitika komisjoni ja informaatika nõukogu koosseisu ja on Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse tehnoloogia ja innovatsiooni valdkonna hindamiskomisjoni esimees. Ülo Jaaksoo on aktiivselt tegutsenud ka väljaspool Eestit, olles IFAC-i poliitikakomitee aseesimees, NATO teaduskomitee Eesti esindaja ning Euroopa turvauuringute programmi konsultatiivnõukogu (ESRAB) liige.

ITL-i auliikmeks saab olla füüsiline isik, kes on tulemuslikult esindanud Liidu huve ja andnud olulise panuse Liidu eesmärkide saavutamisele.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit on vabatahtlik organisatsioon, mille põhilised tegevussuunad on IKT valdkonna populariseerimine, erialase hariduse edendamine ja seadusandluse parandamine. ITL ühendab 80 IKT-ga tegelevat ettevõtet ning liitu kuuluvate ettevõtete käive moodustab üle 75% Eesti IKT-sektori kogukäibest.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt