Autor: Mait Kraun • 5. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina süüdistab USA tehnoloogiafirmasid spionaažis

Hiina riiklik meedia süüdistab USA tehnoloogiaettevõtteid nagu Apple, Google, Facebook ja paljusid teisi jälitustegevuses ja saladuste varastamises.

USA ettevõtted nagu Yahoo, Cisco Systems, Microsoft ja Facebook ähvardavad Hiina küberjulgeolekut ning kohalikke internetikasutajaid, kirjutas Hiina riiklik ajaleht People’s Daily oma blogipostituses.

„USA ettevõtted nagu Apple, Microsoft, Google, Facebook ja teised töötavad koordineeritult Hiina jälgimisprogrammis,“ lisas ajaleht.

Veel ei ole teada, mis tekitas hiinlastes pahameelt või millise informatsiooni varastamisega on USA ettevõtted hakkama saanud.

Süüdistused algasid Edward Snowdeni paljastustega, kus ta avaldas dokumente USA laiaulatuslikest spionaažiprogrammidest. Väidetavalt said USA julgeolekuteenistused interneti jälgimisprogrammi PRISM raames Google’ilt ja Apple’ilt informatsiooni.

Sellest ajast peale on Hiina riiklikud firmad hakanud loobuma USA firmade teenustest. IBMi, Oracle, Cisco ja paljude teiste asemel on hakatud kasutama rohkem kodust tehnoloogiat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052