Autor: Kadrin Karner • 10. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äpp, mis lubab perekondlikud õhtusöögid tagasi tuua

Kolme lapse isa Richard Sah on välja töötatud uue äppi - Dinner Time, mis võimaldab vanematel lukustada oma laste mobiiltelefon söögi või mõne muu, vanema poolt heaks arvatud pausi ajaks.

Tasuta allalaetav äpp näitab, kui palju aega telefoni lukustamiseni jäänud on ning isegi seda, kui kaua on lapsel jäänud veel õhtusöögi lauas istuda, kirjutab Daily Mail.  

Sah räägib äppi saamisloos: „Ma märkasin, et tehnoloogia on minu laste jaosk sõltuvusttekitav. Nad mängivad mänge või vaatavad videosid oma telefonidest ja tahvelarvutitest ning seadmed suudavad neid kergesti häirida, kui on õhtusöögi või uneaeg.“ Nii jõudiski Sah äratundmiseni, et tahab luua midagi, mis aitab tema lastel keskenduda teistele tegevustele ning lubada perel koos kvaliteetselt aega veeta.

Äpp töötab selliselt, et lülitab vanema poolt soovitud ajaks välja kõik alates internetis, sõnumitest kuni helistamiseni. Sama äppi on võimalik rakendada ka lapse magama minemise ajal.

Hiljutise uuringu kohaselt on 89% kuue kuni üheksa aastastest lastest aktiivsed internetis, 14% kolme kuni viie aastastest on võimelised ise oma kingapaelu sõlmima aga 57% sama vanadest lastest oskab ümber käia tahvelarvutiga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755