Autor: Kadrin Karner • 18. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-arvet toetav tarkvara saab sertifikaadi

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo annab täna pidulikult üle esimesed Omniva sertifikaadid majandustarkvara ettevõtetele, kelle tarkvara toetab e-arvete kasutamist.

Sertifikaadid väljastatakse majandustarkvara ettevõtetele, kelle loodud tarkvara võimaldab saata ja vastu võtta e-arveid Omniva e-teeninduse vahendusel.

„Soovime tunnustada ja toetada ettevõtteid, kelle loodud tarkvara aitab kaasa e-arvete levikule Eestis. Üleminek paberarvetelt e-arvetele säästab loodust ning annab Eesti inimestele võimaluse printimise ja andmesisestuse asemel teha tarka tööd ja teenida selle eest ka suuremat palka,“ ütles minister Urve Palo.

Omniva juhatuse esimehe Aavo Kärmase sõnul nõuab elektroonilisele asjaajamisele üleminek ühist suunda ja tahet investeerida efektiivsusesse täna, et saaksime homme kulutada vähem aega info liigutamisele ja rohkem sisulistele tegevustele. „Juhtiva infologistikafirmana tajume me oma rolli e-ettevõtluse vedurina. Meie eesmärgiks on e-ettevõtluse kiire ja jõuline areng ning üleminek e-arvetele on osa sellest. E-arvete osakaal tulevikus kindlasti kasvab ning võitjad on need, kes uuendustega esimestena kaasa lähevad,“ rääkis Kärmas.

Eestis kasutavad Omniva e-arvelahendust enamik ministeeriume, paljud riigiasutused ja omavalitsused eesotsas Tallinna linnaga ning üle tuhande ettevõtte, kelle hulgas on nii Tele2, Eesti Energia, G4S kui Nordea pank.

Uues Energia avastuskeskuses toimuval pidulikul tseremoonial saavad Omniva sertifikaadi 13 ettevõtet. Kuldsertifikaadi saavad DataCatering OÜ, Columbus Eesti AS, HÄT Systems OÜ, Fujitsu Estonia AS, BCS Itera AS, Sysdec AS ja Tresoor Tarkvara OÜ. Hõbesertifikaadi saavad San Revilo AS, Excellent Business Solutions Eesti AS, Gaiasoft OÜ, Tarkvaralabor OÜ, Taavi Tarkvara OÜ ja Vesiir OÜ.

E-arve on dokument, mida on võimalik saata ning kasutada algusest lõpuni elektroonselt. Paberarvetega võrreldes on e-arvete kasutamine odavam ja keskkonnasõbralikum.  Samuti tagab üleminek e-arvetele andmete parema analüüsitavuse ja asjaajamise suurema läbipaistvuse.

Täna Eestis ettevõtete vahel liikuvatest arvetest on e-arveid ligikaudu 15%, ülejäänud on kas pdf- või paberarved.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755