Euroopa suurimal teadusfoorumil tutvustatakse Eesti IT-põhist teadust

21.-26. juunil Kopenhaagenis toimuval Euroopa suurimal teaduse foorumil EuroScience Open Forum (ESOF) tutvustatakse kõrgtehnoloogilist Eesti teadust tuhandetele messikülastajatele.

Eesti väljapanekut messil korraldab  Eesti Teadusagentuuri algatus „Research in Estonia“, kes tutvustab messialal teadustöö tegemise võimalusi Eestis ning esitleb siinseid teadussaavutusi. Messiboksi põhirõhk on IT-põhisel teadusel. „Eestit tuntakse tugeva IT riigina, näitame infotehnoloogia rakendusi erinevates teadusvaldkondades,“ selgitas projektijuht Liis Livin Eesti Teadusagentuurist.

Kopenhaagenisse sõidab Tallinna Tehnikaülikooli Biorobootika keskuses loodud allveerobot, mis on mõeldud laevavrakkidelt info kogumiseks. Allveeroboti prototüüpi ja selle miniatuurseid mudeleid demonstreeritakse kogu ürituse kestel Eesti teaduse messiboksis asuvas akvaariumis. 

Foorumi külastajad saavad robotit näha ka 23. juuni sessioonil "Robotics for next–generation ocean science”, mida korraldab ja millel teeb ettekande TTÜ Biorobootika keskuse prof. Maarja Kruusmaa.

Lisaks nimetatud robotile tutvustatakse messil veel mitmeid Eesti teadusasutustes loodud innovatiivseid rakendusi: uuenduslikku linna planeerimise vahendit  CUDA;  Eesti esimest satelliiti ESTCube-1 ning privaatset ja turvalist andmetöötlussüsteemi Sharemind jne.

ESOF meelitab kohale tuhandeid huvilisi - teadlasi, ettevõtjaid, ametnikke ja poliitikuid, teadusadministraatoreid ning teadusajakirjanikke. Ürituse programm ühendab tippteaduse ettekanded, seminarid, töötoad, debatid, messiala ja palju muud.

 

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821