Merlin Mägi • 11 august 2014
Jaga lugu:

Eestlased ostsid poole aastaga 173 000 uut mobiiltelefoni

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt ostsid eestlased tänavu esimese kuue kuuga 33,7 miljoni euro väärtuses 173 400 mobiiltelefoni.

Statistika kohaselt kasvas telefonide müük juunis eelmise aasta sama perioodiga 12 ja tänavu maiga võrreldes 22,3 protsenti 36 200 seadmeni, mis on ühtlasi käesoleva aasta rekord. 75 protsenti juunis müüdud seadmetest olid nutitelefonid.

Tele2 Eesti müügidirektori Kristjan Seema sõnul on nutitelefonide müük tehnika levikutsüki tipus ja praegu ostavad uusi seadmeid inimesed, kel on see juba mitmes mudel või siis hilised kasutuselevõtjad.

“Nutitelefonid on muutnud meie igapäevast elu ja sisuliselt ei saa enam ühiskond ega inimene tagasi minna. Nutitelefon on võtnud üle paljude muude seadmete funktsiooni ja lahutamatult põimunud igapäevase eluga,” ütles Seema ja lisas, et käesolev aasta on murdeline.

“Ka telefonide enda tehniline areng on teinud nad odavamaks ja väga laiale osale ühiskonnast kättesaadavaks. Juunis oli statistiliselt telefoni keskmine kättesaamishind näiteks viimase aasta madalaim,” lisas Seema.

GfK poolt läbiviidud Eesti jaeturu-uuringu kohaselt oli 2014. aasta juunis müüdud mobiiltelefonidest 9000 tava- ja 27 300 nutitelefonid. Juunis oli keskmise telefoni kättesaamishind Tele2-s 167 ning Eestis 183 eurot. 2014. aasta juunis müüdi Eestis mobiiltelefone 6,6-miljoni euro eest.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee