Autor: Merlin Mägi • 11. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased ostsid poole aastaga 173 000 uut mobiiltelefoni

Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt ostsid eestlased tänavu esimese kuue kuuga 33,7 miljoni euro väärtuses 173 400 mobiiltelefoni.

Statistika kohaselt kasvas telefonide müük juunis eelmise aasta sama perioodiga 12 ja tänavu maiga võrreldes 22,3 protsenti 36 200 seadmeni, mis on ühtlasi käesoleva aasta rekord. 75 protsenti juunis müüdud seadmetest olid nutitelefonid.

Tele2 Eesti müügidirektori Kristjan Seema sõnul on nutitelefonide müük tehnika levikutsüki tipus ja praegu ostavad uusi seadmeid inimesed, kel on see juba mitmes mudel või siis hilised kasutuselevõtjad.

“Nutitelefonid on muutnud meie igapäevast elu ja sisuliselt ei saa enam ühiskond ega inimene tagasi minna. Nutitelefon on võtnud üle paljude muude seadmete funktsiooni ja lahutamatult põimunud igapäevase eluga,” ütles Seema ja lisas, et käesolev aasta on murdeline.

“Ka telefonide enda tehniline areng on teinud nad odavamaks ja väga laiale osale ühiskonnast kättesaadavaks. Juunis oli statistiliselt telefoni keskmine kättesaamishind näiteks viimase aasta madalaim,” lisas Seema.

GfK poolt läbiviidud Eesti jaeturu-uuringu kohaselt oli 2014. aasta juunis müüdud mobiiltelefonidest 9000 tava- ja 27 300 nutitelefonid. Juunis oli keskmise telefoni kättesaamishind Tele2-s 167 ning Eestis 183 eurot. 2014. aasta juunis müüdi Eestis mobiiltelefone 6,6-miljoni euro eest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755