Autor: Kadri Põlendik • 1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EMT, Elion ja Eesti Telekom ühinesid

Täna jõustus kolme ettevõtte ühinemine, millega EMT ja Elion liitusid Eesti Telekomiga – ühisettevõtte ärinimeks saab AS Eesti Telekom, kasutusele jäävad nii EMT kui Elioni kaubamärgid.

„Ühinemise eesmärk on muutuda veel kliendikesksemaks, pakkudes nii era- kui äriklientidele suurima ulatusega, kvaliteetseimat ja terviklikku teenust, lahendusi kogu telekomi- ja IT-sektori ulatuses ning väärtuslikku sisu," ütles Eesti Telekomi juhatuse esimees Valdo Kalm. „Tegutsedes ühise ettevõttena, ühendame oma tugevused tehnoloogias ja innovatsioonis, investeerimisvõime ja inimeste teadmised. Selle tulemusel loome Eestis uue põlvkonna IT- ja telekommunikatsiooniettevõtte, et pakkuda suurimat väärtust turul ning edendada infoühiskonda."

Ettevõtete juriidiline ühendamine on loomulik jätk eelmisel aastal alanud koostööle. Esimeses etapis alustasid EMT ja Elion klientidele ühist teenuste pakkumist, avades ühised esindused ja käivitades ühise suurkliendihalduse.

Senised EMT, Elioni ja Eesti Telekomi töötajad jätkavad tööd ühinenud ettevõttes. Eesti Telekom on tööandja 2100 inimesele.

EMT ja Elioni klientide ja koostööpartneritega sõlmitud lepingud, samuti kõik muud õigused ja kohustused ning varad lähevad ühinemise tulemusena üldise õigusjärgluse alusel üle ASile Eesti Telekom.

Ühinemine ei too klientidele ega koostööpartneritele kaasa vajadust seniste lepingute ümbersõlmimiseks. Lepingud jätkuvad samadel, ühinemise hetkel kehtivatel tingimustel. Ühinemise järgselt on EMT või Elioni asemel lepingupool AS Eesti Telekom ja selle ärinime alt väljastatakse tulevikus klientidele ka arved. Esialgu saab klient jätkuvalt kaks eraldi arvet kahe eraldi kaubamärgi (EMT või Elion) lõikes´.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755