Autor: Kadri Põlendik • 1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft koondab Soomes 1050 kohta

Microsoft teatas reedel, et koondab Soomes 1050 töökohta ja esialge plaani kohaselt sulgeb ka Oulus asuva tootearendusüksuse, kus on tööd saanud ligikaudu 500 inimest, kirjutab Helsinkin Times.

Eelmisel kuul teatas USA tarkvarahiiglane, et peab koondama Soomes maksimaalselt 1100 töökohta. Ettevõte on kinnitanud, et pakub koondatud personalile finantstuge ja meenutas, et neil on ka hulk vabu kohti.

Microsoft omandas aprillis Nokia kahjumis olnud mobiiliüksuse 5,44 miljardi euro eest ja tehingu osana tuli Microsofti palgale 25 000 endist Nokia töötajat üle maailma, sealhulgas 4700 Soomest.

Samas on nõudlus Nokia mobiilide järele teravalt langenud järjest viimased kolm aastat. Mobiiliüksus on olnud kahjumis alates 2012. aastast, hoolimata Nokia ulatuslikust vallandamislainest. Teisalt näitab hiljutine müügistatistika, et selle äri väljavaade võib paraneda.

Microsoft on teatanud, et ettevõtte eesmärk on järk-järgult keskenduda teenustele ja seadmetele lisaks traditsioonilisele põhitegevusele tarkvara arenduse vallas. Ettevõte on seni tulutult otsinud läbimurret mobiilidele mõeldud operatsioonisüsteemide valdkonnas ja jäänud sellega konkurentidest sammuvõrra maha teenuste osas.

Sellest hoolimata on Microsoft endiselt äärmiselt kasumlik firma. Eelmisel majandusaastal oli ettevõtte netokäive 58,6 miljardit eurot ja ärikasum 20,2 miljardit eurot.

Teine USA ettevõte Broadcom, mis on pooljuhtide tootja, teatas eelmisel kuul, et koondab Soomes ligi 600 inimest, kellest enamik on Oulus. Vastusena on lubanud Soome tööhõive- ja majandusministeerium pakkuda 5,25 miljoni euro suurust hädaabisüsti, et aidata linnal toime tulla Microsofti ja Broadcomi koondamistega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755