Kadri Põlendik • 1. september 2014
Jaga lugu:

Microsoft koondab Soomes 1050 kohta

Microsoft teatas reedel, et koondab Soomes 1050 töökohta ja esialge plaani kohaselt sulgeb ka Oulus asuva tootearendusüksuse, kus on tööd saanud ligikaudu 500 inimest, kirjutab Helsinkin Times.

Eelmisel kuul teatas USA tarkvarahiiglane, et peab koondama Soomes maksimaalselt 1100 töökohta. Ettevõte on kinnitanud, et pakub koondatud personalile finantstuge ja meenutas, et neil on ka hulk vabu kohti.

Microsoft omandas aprillis Nokia kahjumis olnud mobiiliüksuse 5,44 miljardi euro eest ja tehingu osana tuli Microsofti palgale 25 000 endist Nokia töötajat üle maailma, sealhulgas 4700 Soomest.

Samas on nõudlus Nokia mobiilide järele teravalt langenud järjest viimased kolm aastat. Mobiiliüksus on olnud kahjumis alates 2012. aastast, hoolimata Nokia ulatuslikust vallandamislainest. Teisalt näitab hiljutine müügistatistika, et selle äri väljavaade võib paraneda.

Microsoft on teatanud, et ettevõtte eesmärk on järk-järgult keskenduda teenustele ja seadmetele lisaks traditsioonilisele põhitegevusele tarkvara arenduse vallas. Ettevõte on seni tulutult otsinud läbimurret mobiilidele mõeldud operatsioonisüsteemide valdkonnas ja jäänud sellega konkurentidest sammuvõrra maha teenuste osas.

Sellest hoolimata on Microsoft endiselt äärmiselt kasumlik firma. Eelmisel majandusaastal oli ettevõtte netokäive 58,6 miljardit eurot ja ärikasum 20,2 miljardit eurot.

Teine USA ettevõte Broadcom, mis on pooljuhtide tootja, teatas eelmisel kuul, et koondab Soomes ligi 600 inimest, kellest enamik on Oulus. Vastusena on lubanud Soome tööhõive- ja majandusministeerium pakkuda 5,25 miljoni euro suurust hädaabisüsti, et aidata linnal toime tulla Microsofti ja Broadcomi koondamistega.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt