Autor: Mait Kraun • 23. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple püstitas müügirekordi

Apple teatas, et nädalavahetusel müüs ettevõte uusi iPhone6 ja iPhone 6 Plus nutitelefone kokku 10 miljonit. See on ettevõtte jaoks uus nädalavahetuse rekord.

Ettevõte ei avaldanud detaile, kuidas jagunes müük iPhone 6 ja iPhone 6 Plusi vahel, aga Apple’i tegevjuht Tim Cooki sõnul ületati just uute iPhone'ide müügiga eelmine, 9-miljoniline müügirekord. See rekord tehti 2013. aastal, mil müüki jõudsid esimesed iPhone 5s ja 5c tüüpi telefonid.

„iPhone 6-e ja iPhone Plusi müük ületas esimese nädalavahetuse ootusi. Me ei saaks olla rohkem rahul,“ ütles Cook tänases avalduses.

10 miljoni rekord ei kätke endas aga müüki ühel suurimal nutitelefonide turul - Hiinas. Varasematel andmetel pidi Apple uute telefonide väljalaset Hiinas edasi lükkama. Tõenäoliselt selle pärast, et seadmed peavad saama valitsuse heakskiidu.

Uusi iPhone’i on võimalik nüüd osta nii tavalise kui ka suurema ekraaniga. Iphone 6 on 4,7 tollise ekraaniga ning iPhone Plus 5,5 tollise ekraaniga.

Müüdud telefonide saadetiste kuupäevadele tuginedes tuleb välja, et iPhone 6 Plus on tarbijate seas kõvasti populaarsem. Praegu tuleks iPhone 6 Plusi tellides arvestada umbes 1-2 kuulise tarneajaga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755