Merlin Mägi • 17. oktoober 2014
Jaga lugu:

Rõivas: riikideülesed e-teenused toovad kaasa majanduskasvu

Peaminister Taavi Rõivas rõhutas Aasia-Euroopa kohtumisel Milaanos, et Euroopa Liidu ja Aasia vahel on vaja suurendada kaubavahetust ning e-teenuste kasutusele võtmine aitab sellele kaasa.

Peaminister ütles oma sõnavõtus, et Eesti seisab selle eest, et kaubavahetus Aasiaga suureneks. Rõivase sõnul peaksid kaupade, kapitali, teenuste ja inimeste vaba liikumisega kaasnema ka andmete piiriülene liikumine.

“Digimaailmas ei ole riikide suurusel ja nende vahelisel distantsil vahet. Eestil on e-teenuste valdkonnas pikaajalised kogemused ja me näeme, et nende kasutamine kaotab bürokraatia barjääre, tõstab oluliselt majanduslikku efektiivsust ja loob konkurentsieeliseid,” ütles kohtumisel Rõivas.

Peaministri sõnul nägi kogu maailm, et internetipank tõi kaasa pangateenuste hinnalanguse ja andis tõuke majanduskasvuks. “Niisamuti loob digiallkirjade riikideülene kasutuselevõtt eeldused suuremaks majandusaktiivsuseks,” märkis Rõivas. Eesti usub, et digitaalse ühtse turu käivitamisega on võimalik märkimisväärselt kokku hoida raha ja aega.

“Ainuüksi Euroopas tooks digitaalse ühtse turu käivitamine 250 miljoni euro ulatuses täiendavat majanduskasvu. Eestis säästab iga inimene e-teenuseid kasutades terve töönädala jagu aega aastas - see on hinnanguliselt kaks protsenti kogu sisemajanduse kogutoodangust,” tõi peaminister näite.

“Me võime vaid ette kujutada kui suure majandusliku efekti me saavutaksime ühtse digitaalse turu loomisega Euroopa ja Aasia vahel,” lisas peaminister.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt