Autor: Kadri Põlendik • 19. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jollal nüüd ka oma tahvelarvuti

Eelmisel aastal täiesti uue mobiiltelefoni loonud Soome idufirma Jolla asutaja Marc Dillon teatas täna IT-konverentsil Slush, et välja tullakse oma tahvelarvutiga.

Dillon näitas Slushil uhiuue tahvelarvuti prototüüpi. Selle tootmiseks algatati täna korjandus ühisrahastu keskkonnas IndieGoGo. Esimeste tundidega on kogutud 70% soovitud 380 000 dollarist. Jolla pakkus esimesele 1000 annetajale võimalust saada tahvelarvuti kätte enne teisi, järgmise aasta mais. Korjandus kestab 9. detsembrini, nii et ilmselt kogutakse kordades rohkem raha, kui soovitud.

Sarnaselt Jolla nutitelefonile jookseb tahvelarvuti Jolla enda loodud operatsioonisüsteemil Sailfish. Sailfishiga töötavad ka Androidile mõeldud rakendused.

Oma ettekandes meenutas Jolla asutaja Marc Dillon viimast aastat, mil Jolla nutitelefon on olnud klientidele kättesaadav. Telefoni müükipaiskamise eel kogunesid soovijad järjekordadesse ja Dillon märkis, et ainult üks mobiilitootja on suutnud panna oma kliendid seadmete pärast ööpäeva järjekorras seisma. Kuigi Helsinkin Sanomat nimetas Jollat väikeseks paadiks suurte laevade kõrval (Jolla tähendab soome keeles väikest paati), on nad suutnud aastaga murda end 34 riiki, Jollal on kontor ka Hongkongis.

Vaid kolm aastat tegutsenud ettevõttes on 128 töötajat ning müügimeeskonnas on üksnes kolm inimest. "Meil on vedanud, et meil on väga andekad inimesed. Õppetund on siin see, et kui sa ei palka endast targemat inimest, siis oled sa rumal," ütles Dillon. Ta märkis, et tänu kiirele inimeste palkamisele on õnnestunud telefon luua väga kiiresti ja vältida umbes poolt neist probleemdiest, mis tavaliselt tekivad.

Eile teatas Slushil Nokia, et lansseerib oma tahvelarvuti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755