Autor: Merlin Mägi • 21. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Londoni IT ettevõtted jagavad Eestile juhiseid

Järgmisel nädalal külastavad Eestit pilveteenuste ettevõtte Peer1 ja andmebaasi lahenduste ettevõtte Pythian esindajad Londonist, kes kohtuvad Eesti IKT-sektori ettevõtetega ja annavad loengu idufirmade laienemisest.

Peer1 esindaja Greg McVey sõnul seisavad paljud iduettevõtted varem või hiljem silmitsi olukorraga, mil peab hakkama kasutama pilvelahendusi ja rohkem tähelepanu pöörama stabiilsusele. „Iga start-up jõuab mingil hetkel tasemeni, kus tehniline töökindlus mõjutab edasisi arenguvõimalusi. Kui teenust ei ole võimalik soovitult kasutada võib see tähendada klientide kaotust ning see ei jäta head muljet ka investoritele. Seetõttu peaksid ka idufirmad juba varakult mõtlema sellele, kuidas tagada tehniline stabiilsus ning piisav töökindlus. Ehk mis saab siis, kui soovid tõesti täituvad ja lahendust hakkavad kasutama miljonid kasutajad,“ rääkis McVey. Antud väljaütlemise muudab kõnekamaks fakt, et just antud ettevõte pakkus veebimajutuse teenust YouTube’i videokeskkonnale selle algusaastatel.

Londoni ettevõtete külaskäik saab teoks tänu veebitehnoloogia ettevõttele Deveton. Ettevõtte tegevjuhi Rode Luhaääre sõnul on Devetoni Londoni partneritelt palju õppida, eriti rahvusvahelis ettevõtluse osas. „Londoni ettevõtted suhtuvad tänu Eesti e-lahendustele, TransferWise’le ning ka teistele start-up’idele positiivselt meie idufirmadesse. Samuti on nad Eesti IKT ettevõtete suhtes positiivselt meelestatud ning meil on hea meel, et nad tunnevad meie start-up maastiku kohta üha rohkem huvi,“ rääkis Luhaäär. 

Külaskäigu raames kohtuvad Peer1’i ja Pythan’i esindajad Eesti väljapaistvamate IKT ettevõtetega ning valdkonna võtmeisikute ja spetsialistidega. “Minu jaoks on see osaliselt õppevisiit. Arvan, et Eesti IKT sektor on väga arenenud ning ka meil on sellest palju õppida,” rääkis McVey.

Teisipäeval, 25. novembril kell 18:00 annavad Peer1’i ja Pythan’i esindajad Garage48 HUB-is (Rävala pst. 7) avaliku loengu idufirmade laienemisega seotud tehnilistest ja ärilistest võimalustest ning väljakutsetest. Garage48 HUB on üks vanemaid ja populaarsemaid start-up kommuune, kus hetkel paikneb üle 30 rahvusvahelise ettevõtte.

Peer1 on veebimajutuse ettevõte, mis pakub lahendusi muuhulgas sellistele ettevõtetele nagu Waitrose, Bang & Olufsen, EA Games, Cartoon Network, Virgin Games, Adobe ja Wordpress. Pythian on andmebaase haldav ettevõte, mille klientideks on näiteks American Apparel, National Geographic, Huffington Post ja Fox Sport.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755