Autor: Merlin Mägi • 29. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

2015. aasta Eesti perspektiivikaim startup on Taxify

Kuku raadio IT-äri saade Restart selgitas välja selle aasta perspektiivikaima startup ettevõtte, kelleks sai Taxify.

Järgmise aasta perspektiivikaimaks startupiks nimetasid IT eksperdid Eesti firmat Taxify, kes jäi ettevõtluskonkursil Ajujaht teiseks, sai parima Eesti mobiilirakenduse tiitli ning tõstis hiljuti investeeringu välisturgudele laiendamiseks.

Taxify pakub võimaluse tellida takso mobiilrakenduse kaudu. Firma opereerib täna lisaks Eestile Soomes, Lätis, Venemaal ja teistes riikides. Taxify asutaja ja tegevjuht on noor Eesti ettevõtja Markus Villig.

Restart korraldab küsitlust neljandat aastat järjest ning eelnevad kaks aastat on edetabelit juhtinud Skype`i ja Paypal`i asutajate poolt loodud Transferwise, kes sel aastal jäi teiseks.

Selle aasta Restardi küsitluses osales 20 IT-eksperti, nende seas Allan Martinson, Sten Tamkivi, Andrei Korobeinik, Rain Rannu, Jüri Kaljundi ja paljud teised.

Kokkuvõte edetabeli esikümnest (sulgudes on positsiooni muutus võrreldes eelmise aastaga):

10 (-1) Erply - kassasüsteemide tarkvara

9 (-2) Testlio - mobiilrakenduste testimine8 (-2) Fortumo - mobiilmaksete lahendus7 (-2) Cloutex - pilveteenuste integreerimise teenus6 (-2) Planet OS - maailma andmete visualiseerimine5 (uus) Flirtic - tutvumisäpp4 (uus) Teleport - kolmisteenus startupidele 3 (uus) Lingvist - keelteõpe2 (-1) Transferwise - valuutavahetus ilma pankadeta1 (uus) Taxify - taksode tellimise äpp

Restart on KUKU raadios igal laupäeval eetris olev IT-äri saade, mis on suunatud otsustajatele, kellele IT-äri korda läheb. Saadet juhivad IT-ettevõtja Andrei Korobeinik, internetiturunduse spetsialist Henrik Aavik ning majandusministeeriumi asekantsler Taavi Kotka.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755