Autor: Rainer Saad • 23. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bill Gates: raha kolib mobiili

Maailma üks rikkamaid inimesi ja Microsofti asutaja Bill Gates ütles, et mobiiltelefoni koliv digitaalraha muudab maailma, kuna aitab muuta elu paremaks 2 miljardil inimesel, kes elavad vaesuses.

„Vaestel ei ole pangakontosid. Kui neil juhtub hädaolukord, tahavad nad raha laenata ja seda kõrvale panna. See on väga keeruline. Väikeste tehingutega on pankade ja rahaautomaatide tasud liiga kõrged. Kui me võtaksime mobiiltelefonid ja kasutaksime digitaalvaluutasid, saaksime võimaldada kõiki finantsteenuseid. 2 miljardit inimest, kel pole pangakontot, saaksid kasutada innovaatilisi teenuseid, mis aitaks neil säästa ning maksta hariduse eest,“ rääkis Bill Gates telekanali NBC saates The Tonight Show.

Miljardär lisas, et taoliste innovaatiliste asjade jaoks on regulatsioonide poolelt vaja teha eeltööd. „On vaja, et inimesed seda usaldama hakkaksid. Mobiiltelefoni maagia ja õige tarkvara tähendavad seda, et inimestel saab olema pangandus. Ja see on väga suur asi nende elus. Nad saavad laenata, kui neil on selleks vajadust,“ ütles Gates.

Maailma tuntumaks digitaalrahaks on bitcoin, mille kiire hinna tõus 2013. aastal pakkus palju kõneainet. Eelmisel aastal tegi bitcoini hind aga järsu languse, kukkudes ligi 60%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052