Autor: Merlin Mägi • 12. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiilimess andis häid kontakte

Eelmisel nädalal toimus Barcelonas maailma suurim mobiilimess Mobile World Congress 2015, kus osalenud Eesti ettevõtted said hulganisti häid kontakte ja koostööpakkumisi.

Fortumo tegevjuhi Martin Koppeli sõnul pidas nelja päeva jooksul Fortumo 8-liikmeline messitiim kokku 75 kohtumist, nende hulgas oli nii suuri mobiilioperaatoreid, teisi maksepakkujaid, telefonitootjaid, rakendustepoode ja olemasolevaid kliente. "MWC põhiline kasu on selles, et väga lühikese aja jooksul saab Fortumo kohtuda väga suure osaga oma olemasolevatest ja potentsiaalsetest partneritest, sest sinna üritusele lendavad kokku sisuliselt kõik IKT valdkonnas tegutsevad meile olulised ettevõtted," sõnas Koppel.

Nutiteq OÜ juhataja Jaak Laineste nentis messi järgselt, et neil oli suurepärane võimalus tutvustada oma tooteid IKT valdkonna otsustajatele. „Tänavuselt messilt tulime tagasi märgatavalt suurema hulga uute kontaktidega kui eelmistel aastatel ja ainuüksi messi abil planeerime sel aastal tõsta käivet vähemalt 30%,“ ütles Laineste.

Oskando OÜ müügi- ja ekspordijuht Sven Aulik sõnas, et nelja päevaga saadud uute ideede hulk annab tööd järgmisteks aastateks. Ta lisas, et kokkuleppele jõuti juba mõnede tuttavate ettevõtetega, kellega taaskord Barcelonas kokku saadi. „Samas tuleb arvestada, et mõni varasem kontakt vajab soendamist aasta või paar enne kui lõpliku kokkuleppeni jõutakse. Korduv messil kohalolek annab signaali ettevõtte elujõulisusest ja arenemisvõimekusest.“

Auliku hinnangul on Mobile World Congress suurepärane võimalus olla nähtav kogu maailma mastaabis ja saada kontakte ning koostööettepanekuid ettevõtetelt, kellest Eestis olles ei oskaks unistadagi. „Näiteks Karolinska Hospital Rootsist, Daimler AG Saksast ja võimalik investor USA-st.“

Messi pealaval rääkis Eesti e-valimistest ja e-residentsusest majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Taavi Kotka. Koostöös TTÜ Robotiklubi ja Robotexiga korraldatud robotite võistlused meelitasid Eesti paviljoni mitmeid tipptasemel külalisi ning suurendasid nende huvi Eesti ettevõtete vastu.

Eesti ettevõtetest osalesid EASi eestvedamisel messi riiklikul ühisstendil: AgileWorks OÜ, DigiFlak OÜ, Eesti Telekom AS, Fortumo OÜ, Inkspin1 AS, Mobi Lab OÜ, Mooncascade OÜ, Nutiteq OÜ, Oskando OÜ, Regio AS, Sertifitseerimiskeskus AS, SignWise OÜ ja Yoga AS.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755