10. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Järgmisel nädalal võib Google Chrome’is allkirjastamine olla häiritud

Google avalikustab lähipäevil oma internetisirviku Chrome versiooni 42, mis toob endaga häired ID-kaardiga veebis allkirjastamisel.

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) analüütiku Anto Veldre selgituse kohaselt muudab Google Chrome’i uue versiooniga viisi, kuidas internetilehitseja ID-kaardiga suhtleb.

Kui Chrome’iga allkirjastamises tekivad tõrked, siis soovitab Veldre paigaldada uusima versiooni ID-kaardi tarkvarast, mis seadistab ka uuenenud Chrome’i digiallkirjastamist toetama.

"Kui see samm allkirjastamist korda ei tee, siis soovitan kasutada digiallkirjastamiseks alternatiivset internetilehitsejat - kas Internet Explorerit või Mozilla Firefoxi," lausus Veldre.

Kolmas võimalus digiallkirja andmiseks on kasutada selleks Mobiil-ID teenust.

Oma internetilehekülgedel digitaalset allkirjastamist toetavad teenusepakkujad peavad hiljemalt augustiks viima teenuse vastavusse Native Messaging API tehnoloogiaga. Septembris kaob Chrome’ist võimalus valida viisi, kuidas internetilehitseja ID-kaardiga suhtleb.  Muudatus võib Veldre hinnangul tähendada veebisaidi omanikule mõningat, kuigi mitte väga suurt kulu.

Samal teemal saate lugeda Anto Veldre postitust RIA blogis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755