Autor: Mait Kraun • 10. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Xiaomi tegi Guinnessi rekordi

Hiina nutitelefonide tootja Xiaomi müüs 24 tunni jooksul üle 2 miljoni nutitelefoni ja tegi sellega Guinnessi rekordi, vahendab CNN Money.

Ettevõtte korraldas äsja iga-aastast promoüritust „Mi Fan Fest“, mis kestis 24 tundi. Selle aja jooksul ulatus ettevõtte käive 2,08 miljardi jüaanini (335 miljoni dollarini). Kokku müüdi 2,12 miljonit nutitelefoni, 770 000 rakendust, 247 000 pikendusjuhet, 208 000 spordikella ja 38 600 nutiteleviisorit, selgub ettevõtte Twitteri postitusest.

Pekingis asuvat ettevõtet, mis sai äsja 5-aastaseks, on kutsutud ka Hiina Apple'iks. Ettevõtte tegevjuht Lei Jun on üritustel kandnud musta rullkaelust ja siniseid teksasid. Ka Apple'i asutaja Steve Jobs kandis üritustel sarnaseid riideid.

Xiaomi kuulub viie suurima nutitelefonide tootja hulka maailmas. Hiinas on nad müüginumbritelt suutnud edestada ka Apple'it. Xiaomi on hakanud tootma ka spordivarustust ja GoPro stiilis kaameraid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052