Mait Kraun • 10 aprill 2015

Xiaomi tegi Guinnessi rekordi

Hiina nutitelefonide tootja Xiaomi müüs 24 tunni jooksul üle 2 miljoni nutitelefoni ja tegi sellega Guinnessi rekordi, vahendab CNN Money.

Ettevõtte korraldas äsja iga-aastast promoüritust „Mi Fan Fest“, mis kestis 24 tundi. Selle aja jooksul ulatus ettevõtte käive 2,08 miljardi jüaanini (335 miljoni dollarini). Kokku müüdi 2,12 miljonit nutitelefoni, 770 000 rakendust, 247 000 pikendusjuhet, 208 000 spordikella ja 38 600 nutiteleviisorit, selgub ettevõtte Twitteri postitusest.

Pekingis asuvat ettevõtet, mis sai äsja 5-aastaseks, on kutsutud ka Hiina Apple'iks. Ettevõtte tegevjuht Lei Jun on üritustel kandnud musta rullkaelust ja siniseid teksasid. Ka Apple'i asutaja Steve Jobs kandis üritustel sarnaseid riideid.

Xiaomi kuulub viie suurima nutitelefonide tootja hulka maailmas. Hiinas on nad müüginumbritelt suutnud edestada ka Apple'it. Xiaomi on hakanud tootma ka spordivarustust ja GoPro stiilis kaameraid.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Ituudised logo
Aadress:
Telefon:
E-post: