21. aprill 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype’i ja HITSA hackathon’il osaleb 70 noort

70 Eesti IT-tudengit osaleb esimesel Skype’i ja Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) korraldatud arendusnädalavahetusel „Skype University Hackathon 2015“, kus tudengeid juhendavad Skype’i ja Microsoft’i töötajad.

"Skype'i majasiseste hackathon’ide traditsioon on pikaajaline ja neilt pärinevad nii mõnedki head ideed, mis on lõpuks leidnud tee Skype'i tarkvarasse. Tähtis osa on ka lihtsalt õppimisel ja mõtte vabaks laskmisel. Tudengite jaoks võib hackathon’il osalemine aga tähendada esimest korda tõelist meeskonnatööd katsetada, ja see on miski, mida neil tulevases tööelus kindlasti vaja läheb," ütles Skype'i Eesti üksuse juht Andrus Järg.

 „Skype University Hackathon 2015“ arendusnädalavahetusel osaleb 70 IT-tudengit ja IT-erialade töötajat neljast Eesti kõrgkoolist, pooled osavõtjatest on välistudengid. „Osalejad valiti ennekõike lähtuvalt nende motivatsioonist, projektiidee olemasolust ja eelnevast hackathon’i kogemusest,“ selgitas HITSA IT Akadeemia programmijuht Marily Hendrikson. „Kuna HITSA IT Akadeemia programmi eesmärk on panustada väga heade oskustega IT-spetsialistide tööjõuturule jõudmisesse, siis oli valiku juures oluline tudengite proportsionaalne kaasamine kõikidest IKT kõrgharidust pakkuvatest kõrgkoolidest.“

Võistlus viiakse läbi Tallinna Tehnikaülikooli ruumides. Tudengid saavad 48 tunni jooksul realiseerida IT-ga seotud idee või projekti, kusjuures meeskondi toetavad  mentorid, kelleks on Skype’i ja Microsoft’i laialdaste kogemustega töötajad. Nädalavahetuse tulemusena tutvustavad meeskonnad oma tark- või riistvaralist prototüüpi või esitlevad oma tulemust illustreeriva videoga. Projekti ideedele piiranguid ei ole, kuid eriauhinnad on temaatilised. Näiteks Skype Eesti annab eriauhinna parimale kommunikatsiooniga seotud projektile, IT Akadeemia eriauhinna saab andekaim ülikoolielu edendav projekt. 

Arendusnädalavahetuse lõpuks valmib hinnanguliselt 10-15 IT-projekti, mida hindab Skype Eesti, Microsoft Eesti ning nelja IKT kõrgharidust pakkuva Eesti kõrgkooli esindajatest koosnev žürii. „Skype University Hackathon 2015“ peakorraldajad  on Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus programmi IT Akadeemia raames ning Skype Eesti, läbiviimist korraldab sündmusturundusagentuur HYPE.

„Skype University Hackathon 2015“ toimub 24.-26. aprillil. Lisainfot saab lugeda siit.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052