Autor: Merlin Mägi • 6. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna toimub E-osalemise infopäev

6. mail korraldab Eesti Targa töö ühing E-uropa projekti raames E-Estonia Showroomis infopäeva, kus toimuvad e-osalemise teemalised ettekanded ja arutelud.

„E-osalemine tähendab inimeste aktiivset kaasamist poliitikasse ning selle loomisprotsessidesse läbi IKT vahendite – heaks näiteks on Euroopa kodanikualgatused,  veebipetitsioonid või avalikud konsultatsioonid“, kirjeldas Euroopa Parlamendi Infobüroo juhataja Kadi Herkül. „Ürituse eesmärgiks on neid võimalusi ja tööriistu tutvustada“, lausus ta.

Infopäeval esinevad Euroopa Komisjoni Eesti Esinduse, Euroopa Parlamendi Infobüroo, Eesti Targa töö ühingu ja F-Secure Tugikeskuse esindajad.Tallinna Inglise Kolledži Väitlusklubi noored viivad läbi väitluse teemal "E-osaluse ja kasutajate anonüümsus". Üritusel tutvustatakse e-turvalisust, e-identiteeti ja e-käitumist ning Euroopapärast kaasamist. Lisaks korraldatakse Twitteri-mõttekoda Marju Lauristiniga.

E-uropa projekti raames korraldatakse 11 riigis mai teisel nädalal töötubasid ja konverentse, et kaasata veelgi enam kodanikke läbi IKT vahendite poliitikas kaasa rääkima. 7. mai on E-osaluse päev ja seda tähistatakse „Minu e-osaluse lugu“ võistluse avamisega. Kuni 30.juunini oodatakse üle Euroopa alates 16-aastaste kodanike kirjalikke või video lugusid. 12 inimest võidavad reisi Belgiasse, et oma lugu Brüsselis poliitika kujundajatele tutvustada.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052