Autor: Merlin Mägi • 27. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valminud on tarkvaraarenduse tüüpleping

Riigi infotehnoloogiakeskuste ja infotehnoloogiaettevõtete koostööd kureeriv korraldav kogu tutvustas tänasel üldkogul hiljuti valminud tarkvaraarenduse tüüplepingut, mis tagab era- ja riigisektori IT-hangete parema toimimise.

Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu (ITL) juhatuse liikme ja korraldava kogu eestvedaja Agnes Roosi sõnul on tüüpleping oluline samm tagamaks era- ja riigisektori vahel paremat teineteise mõistmist ning sujuvamat koostööd. "ITL-i hinnangul toob soovitusliku tüüplepingu olemasolu ning võimalikult ulatuslik kasutuselevõtmine hangetesse efektiivsust ning suurendab äriettevõtete motivatsiooni riigihangetel osaleda,“ ütles ta.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi riigi infosüsteemide osakonna juhataja Aet Rahe sõnul on lepingute töörühma kujul tegemist suurepärase näitega avaliku- ja erasektori koostööst, mis võiks olla ka teistele eeskujuks.

„On oluline, et riigi ja erasektori dialoog on avatud ja konstruktiivne ning sellel oleks selge tulemus. Tarkvaraarenduse tüüplepingu väljatöötamise protsess on olnud kasulik mõlemale poolele, kuna protsessi käigus peetud läbirääkimised aitasid saavutada suuremat teineteisemõistmist. Loodame lähiajal lepingu laiapõhjalist kasutuselevõttu,“ sõnas Rahe.

Korraldava kogu eesmärk on edendada riigi- ja erasektori info- ja kommunikatsioonitehnoloogia alast koostööd.

Link tüüplepingule.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052