20. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Kaubamaja sai 1000-euroste arvetega suure IT lisakulu

Tallinna Kaubamaja on üks nendest ettevõtetest, kes palus mullu maksuametilt pikendust, et jõuda valmis 1000euroste tehingute deklareerimisega kaasnevate muudatustega.

Kaubamaja finantsdirektor Marit Vooremäe rääkis intervjuus Äripäevale, et koos IT kuludega on Tallinna Kaubamaja pidanud 1000euroste tehingute deklareerimise arendustele kulutama kokku ca 200 000 eurot. Sellele lisandub veel lisakäsitöö.

“Hindasime projekti algul selle kogumaksumuseks kuni 200 tuhat eurot. Tänaseks ei ole me kõigi arenduste eest veel arveid saanud ja mõned arendused on tehtud kulude mõistes varjatult ehk muude valdkondade töödega ühes paketis, kuid koos ettevõttesiseselt kulunud tööjõuressursiga julgeksin pakutud suurusjärgu õigeks hinnata,” sõnas Vooremäe ja lootis, et nende suur vaev polnud asjata.

Mullu augusti lõpuni sai maksu- ja tolliametilt taotleda üle 1000eurose kogusummaga tehingute deklareerimise kohustuse poole aasta võrra edasilükkamist. Selleks tuli ettevõtteil oma raamatupidamistarkvara arendajalt küsida kinnitust arendustööde tähtajaks valmimise kohta. Pikenduse sai 390 ettevõtet. Osa taotlusi rahuldas maksuamet osaliselt, st lisaaega anti vähem kui kuus kuud.

Loe täispikka intervjuud SIIT

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755