Autor: Raido Neemre • 9. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft ostab Iisraeli küberturvalisuse firma

Microsoft
Foto: Reuters/Scanpix
Microsoft kinnitas Iisraeli küberturvalisuse idufirma Adallomi ostu, vahendab CNBC.

Firma omandamisega loodab Microsoft suurendada oma turvavõimekust, kuna ettevõte seisab silmitsi üha suurema hulga küberohtudega.

“Üha enam teateid tõsistest küberkuritegudest jõuab uudistesse ning klientide mured turvalisuse pärast on meie üheks peamiseks prioriteediks,” sõnas Microsofti asepresident Takeshi Numoto.Ettevõtte pilveteenuste tulu kasvas neljandas kvartalis võrreldes eelmise aastaga 88%.Peale mitmeid väga tõsiseid küberrünnakuid nagu eelmisel aastal toimunud Sony Pictures’i ja eelmisel kuul aset leidnud Ashley Madison’i juhtumid, on küberturvalisus firmade jaoks muutunud prioriteediks number üks.Seoses Microsofti raskustes oleva nutitelefoni äriga, püüab ettevõtte oma tegevust laiendada ning mitte loota vaid Windowsi operatsioonisüsteemidele.Adallomi lahenduste omamine aitab Microsoftil laiendada oma küberturvalisuse lahenduste pakkumist äriettevõtetele, mis on firma jaoks saanud üha suuremaks sihtgrupiks.Eelmisel aastal ostis Microsoft ka teise Iisraeli küberturvalisuse ettevõtte Aorato, mille tootevalikusse kuulusid tooted, mis olid spetsiaalselt mõeldud Microsofti kasutajatele.Adallomi teenused ei ole aga mõeldud vaid Microsofti pilveteenustele. Ettevõte suudab kaitsta ka pilveplatvorme nagu GoogleApps ja Salesforce, mida kasutavad paljud firmad.Adallom’i teenuste hulka kuulub näiteks võimalus teada kuidas ja kes kasutab ettevõtte pilveteenust ning teavitada ettevõtet nende pilveruumis toimuvatest kahtlastest tegevustest ning blokeerida küberohtusid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755